جمعه, فروردین ۲۲, ۱۴۰۴
تصفیه فاضلاب

انواع ته نشینی و پس آب صنعتی

انواع ته نشینی
278بازدید

انواع ته نشینی

ته نشینی عموما به چهار مرحله تقسیم می شود:

مرحله یا نوع 1 – ته نشینی ذرات مجزا با در نظر گرفتن تئوری ته نشینی

مرحله 2  ته نشینی ذرات لخته ای که سرعت آن در حال افزایش است.

مرحله 3– ته نشینی قسمت لجن، در این حالت در غلظت های معینی از ذرات لخته ای، ذرات به یک دیگر نزدیک هستند و نیروی بین ذره ایی آن ها را در یک حالت ثابت به یک دیگر نگاه داشته و مجموعه لخته ها را می نوان یک واحد مجزا فرض کرد که در حال ته نشینی هستند.

مرحله4- ته نشینی متراکم، در این حالت که غلظت زیاد است و ذرات در تماس خیلی نزدیک با یک دیگر هستند و وزن ذرات تحت تاثیر لایه های پایینی جامد قرار میگیرد. در غلظت بیش از 200>mg/lit ذرات معلق، ته نشینی طوری اتفاق می افتد که مقدار قابل ملاحظه ای آب در اثر ته نشینی لخته جا به جا شده و این اثر می تواند سرعت ته نشینی را کم کند

مرحله چهارم معروف به مرحله ته نشینی پنهان می باشد.

حوضچه های ته نشینی ایده آل

عملکرد ته نشینی در جریان مداوم را می توان در حوضچه های ایده آل با توجه به ذرات مجزا بررسی کرد. در این آزمایشگاه موارد زیر را باید در نظر داشت.

  1. شرایط یکسان و غیرفعال در ته نشینی قسمت ابتدای لجن
  2. جریان هماهنگ و آرام در ته نشینی قسمت شروع لجن
  3. یکنواختی غلظت ذرات در ورودی جریان به قسمت شروع لجن
  4. عدم تعلیق مجدد ذرات در قسمت لجن

 

تصفیه پس آب صنعتی

در آب های طبیعی آلودگی زیادی دیده می شود که بیشتر از فرسایش و سیلاب سرچشمه می گیرد این ناخالصی ها طبیعی هستنداگر به این مواد آلودگی های شهری و صنعتی یا پس اب های شهری و صنعتی اضافه کنیم پس آب خروجی آلودگی هایی دارد که حذف آن ها متفاوت با تصفیه آب می باشد…

آب های روان سطحی و طبیعی خود تا حدی توانایی تصفیه  مقدار معینی از آلودگی بدون اینکه اثر ناخوشایند جدی داشته باشد را دارند این تصفیه به صورت خود پالائی و رقت در صورت وجود عوامل موثر انجام می گیرد اما اگر آلودگی از نوع پس آب های خروجی صنایع و یا شهری باشد آب های گیرنده قادر به تصفیه خودبخودی نیستند و بایستی  فرآیند های فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی و بیوتکنولوژی را به کار برد تا بتوان آب را برای مصرف ویژه آماده کرد.

اکسیداسیون بیولوژیکی مواد آلی

علامت اصلی و بارز آلودگی در آب ها و پس آب های طبیعی مقدار مواد آلی است. مواد آلی را میتوان با استفاده  از میکروارگانیزنها در محیط هوازی بی هوازی به مواد پایدار تر و ساده تری که زیان نداشته باشد تبدیل کرد. اکسیداسیون هوازی در حضور اکسیژن انجام می گیرد، در این فرآیند قسمتی از ماده آلی برای تشکیل میکروارگانیزمهای جدیدتر سنتز می شود باقی به حالت نسبتا پایدار تبدیل می شود.

بدون حضور اکسیژن، اکسیداسیون بی هووازی اتفاق می افتد که سنتز مواد آلی باعث تولید سلول های جدید و محصولات پایدار، اسید ها و الکل ها و ستون و متان خواهد بود.

سیستم های متان ساز که متداول ترین نوع تصفیه پس آب هستند در دو مرحله انجام می شوند، در اولین مرحله  میکروارگانیزم های اسید ساز مواد آلی را به سلول های جدید و اسید های آلی و الکل تبدیل می کند،  دومین گروه از میکروارگانیزم ها یا باکتری های متان ساز واکنش اکسیداسیون را با استفاده از مواد آلی برای سنتز سلول های جدید تکمیل کرده و باقی  مانده مواد آلی را به متان ، دی اکسید کربن و سولفورئیدروژن تبدیل می کند.

واکنش های غیر هوازی به مراتب از نوع هوازی آن آهسته تر هستند و کسب انرژی در واکنش هوازی حدود 30 برابر بیشتر از بی هوازی است.

طبیعت مواد آلی

در بحث کنترل کیفی آب سه نمونه مواد آلی شناخته شده اند:

  1. کربورهیدراتها: که شامل کربن، هیدروژن و اکسیژن هستند مثل گلوکز، نشاسته و سلولز
  2. ترکیبات نیتروژن دار آلی: که شامل کربن، ئیدروژن، اکسیژن، نیتروژن و در بعضی مواقع سولفور است، ترکیب اصلی این گروه پروتئین ها هستند که دارای مولکول پیچیده آمینو اسید می باشند مثل ترکیبات اوره و پروتئین
  3. چربی: که دارای کربن، هیدروژن و مقدار کمی اکسیژن هستند. چربی ها به مقدار کم در آب محلول هستند ولی در حلال های آلی به خوبی حل می شوند.

ارسال پاسخ

در حال بارگیری کپچا ...